WeCareCompany
 Herstel & Life Coaching

Herstel Coaching.

Wat als een geliefde in die verslaving verslaafde aan opiaten, pijnstillers, alcohol of drugs? 

Wat als je hem geconfronteerd had en hij het ontkende of zei dat het niet zo erg was? 

Wat als je hem vroeg om terug te gaan naar de huisarts en hij zei dat hij erover zou denken, maar hij bracht het nooit meer op? 

Stel je voor dat hij zei dat hij hulp zou willen, maar dat hij zich niet kon veroorloven om de tijd af te nemen van het werk dat nodig zou zijn voor de behandeling in de woonkamer - maar hij zou een poliklinisch programma kunnen overwegen. 

Wilt u weten waar u moet kijken? 

Je bent misschien zelfs de persoon met het drugs- of alcoholprobleem, vraag jezelf deze vragen. Hoe zou je kunnen antwoorden en het beste kunnen kiezen wat bij jou past? 

Waarom behandelklinieken alleen niet genoeg zijn?

Naar mijn mening zouden veel mensen, met inbegrip van de zorgverleners die je zou kunnen aanraden, deze vragen niet adequaat kunnen beantwoorden. 

Ten eerste zijn ze niet genoeg bekend met de verschillende behandelingsopties voor mensen met stofgebruiksverstoringen, en zijn ze ook niet bewust dat sommige van deze behandelingen wetenschappelijk bewezen zijn (dat wil zeggen bewijsgebonden) en anderen zijn niet. 

Ten tweede zijn ze vaak onbekend met bewijsmatige benaderingen die vrijwel iedereen kunnen leren motiveren van individuen die resistent zijn voor behandeling. Dus persoonsgerciht samenstellen die succesvoller zijn dan traditionele interventies en behandelmethodes. 

Bovendien kunnen behandelverleners in het algemeen niet genoeg uitreiken om degenen die niet in behandeling zijn, te helpen. 

Ze kunnen geen terugvalbegeleiding bieden die optreedt nadat de behandeling is voltooid, behalve dat ze hetzelfde programma herhalen als ze er al mee doorgingen om de verslaafde te helpen. 

En ze hebben geen tijd om "drop-outs" terug te krijgen in de behandeling. 

Dit gebrek aan kennis, volgens mij, heeft in ieder geval gedeeltelijk geleid tot een aantal mooie statistieken. 

Slechts ongeveer acht procent van de mensen met een stofziektenbehandeling ontvangt in een bepaald jaar behandeling op een speciale faciliteit, en er zijn nog steeds geen bewijsgebonden behandeling. 

Het terugvalpercentage na de patiëntenbehandeling is ongeveer 50 procent in de eerste 12 maanden en de uitvalpercentage van de behandeling is ongeveer 40 procent

Bij verslavingen wordt al snel gedacht aan de levensbedreigende zaken als alcoholisme en drugsgebruik. Maar mensen kunnen er ook moeite mee hebben af te blijven van zaken als gamen, social media, sex, gokken, eten, sigaretten, koffie, goedkeuring of bevestiging of winkelen.  Deze zaken zijn gewoontes of een gedrag waar je geen weerstand aan kunt bieden en vallen onder het coachingstraject Herstel.

De oorzaak van deze verslavingen kan liggen in bijvoorbeeld erfelijkheid, onzekerheid, angst, een negatief zelfbeeld, een minderwaardigheidsgevoel of gebrek aan steun of liefde. Maar het kan ook een sociale oorzaak hebben zoals situaties in het gezin, op het werk of op school.

In dit coachingstraject gaan wij samen op zoek naar de oorsprong van je verslaving en ondersteun ik je bij het vinden van een weg naar en begeleid ik je bij het stoppen van je verslavingen. Gelijktijdig werken we aan de oorzaken van je verslaving zodat terugval of herhaling voorkomen wordt en jij je bevrijd zult voelen van een drang naar een ongezond , onveilig en destructief leven.